- 1 díl
- 2,14 minuty
SERVIS & POHOSTINNOST
V současnosti to máme o dost jednodušší, než tomu bývalo dříve! Hodně se změnilo v 19. století, do té doby se veškeré jídlo přinášelo na stůl současně. No a když hosté přišli, vrhli se na to, co jim připadalo nejlepší. Říkalo se tomu „SERVICE Á LA FRANCAISE“. Potom přišla ve zmíněném 19. století nová móda „SERVICE Á LA RUSSE“ a jídlo se začalo servírovat po jednotlivých chodech. 19. století přineslo ale i značně komplikované zdobení a prostírání tabulí. Představme si, že by nás čekalo třeba i devět různých skleniček na víno, a to pouze k hlavnímu chodu. Stejně tak bylo v nabídce výrobců nepřeberné množství příborů všemožných tvarů, druhů a velikostí. Takže ano, máme to mnohem jednodušší, ale určitá pravidla bychom měli umět…. Vezměte prosím na vědomí, že v těchto lekcích mohou být situace a standardy, které nemusí nutně odpovídat standardům, postupům nebo zásadám obvyklým ve vaší společnosti.