Pro zobrazení celé lekce se prosím zaregistrujte nebo přihlašte.
- Pro zobrazení lekce se prosím zaregistrujte nebo přihlašte, nebo si můžete přehrát TRAILER K LEKCI.

P&L - PROFIT AND LOSS STATEMENT V GASTRONOMII
P&L = PROFIT AND LOSS STATEMENT znamená VÝKAZ ZISKŮ A ZTRÁT.
P&L je dokument, který nám ukazuje, jakého výsledku hospodaření restaurace nebo jakákoli společnost, resp. účetní jednotka dosáhla za sledované období. Na modelovém příkladu RESTAURACE si vytvoříme a vysvětlíme měsíční REPORT, v kterém se zobrazuje SKUTEČNOST současně s budgetem neboli plánem a také obdobím minulým. Jednotlivé bloky jsou rozdělené podle výnosových a nákladových položek. Tržby jsou rozděleny na JÍDLO, NÁPOJE a OSTANÍ TRŽBY. Náklady dělíme do několika logických částí, od COS neboli COST OF SALES čili náklady na prodej, přes mzdové náklady, náklady na nájemné, inventář, energie atd. Celý REPORT pokračuje výsledným GOP neboli hrubým hospodářským výsledkem. Po GOP následují ještě další položky, jako jsou pojištění, odpisy a daně. Poté se dostáváme na NET INCOME, tedy na HOSPODÁŘSKÝ VÝSLEDEK.
Také záleží na okolnostech, např. zda jsme jako provozovatelé ve svém vlastnictví nebo máme náš podnik v nájmu. Podle toho budou některé náklady a tím i výsledky dosti rozdílné.
OBJEVUJTE SVĚT MODERNÍ GASTRONOMIE A HOTELNICTVÍ
staneme se Vaším průvodcem k posílení vaší profesionality
V této části jsme pro vás připravili videokurzy pro gastronomii. Na dalších lekcích právě pracujeme nebo připravujeme produkci.
Novinka
V této části jsme pro vás připravili videokurzy pro hotelnictví. Na dalších lekcích právě pracujeme nebo připravujeme produkci.