Pro zobrazení celé lekce se prosím zaregistrujte nebo přihlašte.
- Pro zobrazení lekce se prosím zaregistrujte nebo přihlašte, nebo si můžete přehrát TRAILER K LEKCI.

PROVOZNÍ VÝNOSOVÁ STŘEDISKA (OPERATING REVENUE DEPARTMENTS)
PROVOZNÍ VÝNOSOVÁ STŘEDISKA/ODDĚLENÍ dělíme do čtyřech kategorií z pohledu výnosů a k nim přiřazených nákladů. První kategorie tržeb je ze střediska ROOMS neboli POKOJE, resp. UBYTOVÁNÍ. Do tohoto střediska řadíme vše, co souvisí s ubytováním hosta. Druhé středisko v hotelu a zdroj tržeb je FOOD & BEVERAGE tedy stravování. F&B může mít mnoho různých provozů, které se zpravidla nazývají VENUES, tedy RESTAURACE, BARY a dále to jsou prostory pro BANKETING, KONFERENCE a služby CATERINGU. Hotely vyšší kategorie poskytují službu stravování na pokojích, které nazýváme IN-ROOM- DINING. Třetí výnosová střediska mohou a nemusí být v každém hotelu. Jedná se například o WELLNESS, GOLFOVÉ HŘIŠTĚ nebo se může jednat o obyčejné parkoviště, které generuje tržby. Čtvrtou kategorií jsou MISCELLANEOUS INCOME tedy OSTATNÍ VÝNOSY, např. poplatky, provize atp. Nejedná se o samostatné oddělení v provozním smyslu, ale v rámci účetnictví hotelu má vlastní výnosovou a nákladovou kategorii, proto je sledujeme odděleně a je třeba si vysvětlit o co jde.
OBJEVUJTE SVĚT MODERNÍ GASTRONOMIE A HOTELNICTVÍ
staneme se Vaším průvodcem k posílení vaší profesionality
V této části jsme pro vás připravili videokurzy pro gastronomii. Na dalších lekcích právě pracujeme nebo připravujeme produkci.
Novinka
V této části jsme pro vás připravili videokurzy pro hotelnictví. Na dalších lekcích právě pracujeme nebo připravujeme produkci.